Kulturális-gasztronómiai hétvégét tartanak Szegeden a Fekete házban. Július 7-9. között exkluzív tárlatvezetésekkel, koncertekkel, különleges vacsorákkal és egy egyedülálló Faludy-esttel is várják az érdeklődőket. Mindezek mellett ezen a hétvégén mutatják be azt a három új alkotást, mely a Hetedhét Hungarikon című kiállításhoz érkezik.


Július 7-9. között izgalmas kulturális-gasztronómiai hétvégével várják az érdeklődőket Szegeden a Fekete házban, a Maláta Kézműves Sör- és Grillkerttel együttműködésben, mely az épület kertjében működik. A Hetedhét Hungarikon című kiállításon minden este exkluzív tárlatvezetést tartanak: pénteken és szombaton ráadásul Kárpáti Tamás, a gyűjtő vezeti majd körbe a résztvevőket és oszt meg izgalmas érdekességeket a híres emberek tárgyaival kapcsolatban. Az estéket ezután vacsora követi a Maláta Sörkertben, majd koncertekkel és irodalmi esttel is készülnek. Pénteken a Folk Roses, szombaton a Docpiano Band zenél majd, vasárnap pedig egy különleges Faludy-esttel készül Borovics Tamás és Poroszlay Kristóf, a Szegedi Nemzeti Színház színészei.

A kulturális-gasztronómiai estek apropóját a Hetedhét Hungarikon kiállítás adja tehát, melyen híres emberek személyes tárgyait nézhetik meg az érdeklődők új formában. Ezeken a hétvégi tárlatvezetéseken mutatják be azt a három alkotást, mely frissen kerül be a kiállításba: egy Aranycsapathoz, Zakariás Józsefhez kötődő relikviát, valamint két Vasarely-tárgyakon alapuló művet. Ezek mellett pedig továbbra is látható például Puskás cipője, Rákosi írógépe, Nagy Imre órája és John Lennon nyakkendője is – további izgalmas tárgyak mellett a Fekete házban.