A Szent-Györgyi Albert Rotary Club jótékonysági szervezet és Sándorfalva Város Önkormányzata támogatásként számítástechnikai eszközöket adott át a Szegedi Rendőrkapitányságnak. A monitorokat ünnepélyes keretek között 2023. július 5-én a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon Kóti Zoltántól és Gajdosné Pataki Zsuzsanna polgármester asszonytól dr. Szenti Szabolcs r. alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság megbízott vezetője vehette át.


Gajdosné Pataki Zsuzsanna Sándorfalva polgármestere beszédében elmondta, mivel a rendőrség nem fogadhat el mindenitől adományokat, ezért állt az önkormányzat a jó ügy mellé. Nagyon jó kapcsolatot ápolnak a Rotary Clubbal, sok segítséget kaptak már tőlük. Emellett egy jó, és szoros kapcsolat van a rendőrséggel is, hisz fontos az, hogy a településen megfelelő legyen a közbiztonság. Sok mindent megtesz a város azért, hogy az ott élők biztonságban érezhessék magukat, kamerafejlesztések történtek, az önkormányzat a polgárőrséget is magasabb összeggel támogatta. Fontos eszközöket is tudnak használni a helyi rendőrök a polgárőrökkel, ilyen az éjjellátó kamera is. Egyben megköszönte a Rotary Club felkérését is, hisz ez egy megtiszteltetés, az önkormányzat számára – fogalmazott.

Szenti Szabolcs r. alezredes arra térti ki, hogy ezeknek az eszközöknek nagy hasznát veszik a bűnüldözésben, és a bűnfelderítésben. Megjelent az a bűnözés a 21. században, ami az informatikával összefügg. Már már a bűnözök az online eszközöket kihasználva, követnek el bűncselekményeket. Ezeknek a felderítése, jó sok érték-elemző munkát követel meg. Amikor mind a több ezer adat megérkezik, és abból kell kiszűrni, hogy ki az elkövető, nagyon jó dolog az, ha a rendőr akár több monitoron is nézni tudja ezeket.

Az öt darab új monitor Szegeden, Sándorfalván és Mórahalmon fogja segíteni a rendőrök mindennapi, hatékony munkavégzését.