A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal szervezésében tartottak jegyzői értekezletet Szegeden, ahol az aktuális jogszabályváltozásokról, az adásvételi és haszonbérleti szerződések hirdetményi közléséről, valamint a településképi bejelentési eljárásokról is előadást hallgathattak meg a megjelentek.


A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal főépületében találkoztak kedden a vármegye településeinek jegyzői, ahol a szakmájukat érintő, napi közigazgatási feladatokkal kapcsolatos legfontosabb változásokat és aktuális jogalkalmazási kérdéseket vitathatták meg a szakemberek.

A találkozón három fontos kérdésre hívta fel a jegyzők figyelmét Dr. Róth Márton. A főispán azt kérte a polgármesteri hivatalok szakmai vezetőitől, hogy tartsák be a testületi ülések nyilvánosságához kapcsolódó határidőket a demokratikus döntéshozatal biztosításához, a képviselőkkel való kapcsolattartásra fordítsanak nagyobb figyelmet, és tegyék hatékonyabbá a kormányhivatal és a jegyzők közötti információáramlást.

A megjelent jegyzőket az aktuális jogszabályváltozásokról Dr. Gyüre Izabella, a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal Törvényességi Felügyeleti Osztályának vezetője tájékoztatta, míg az adásvételi és haszonbérleti szerződések hirdetményi közlésével kapcsolatos eljárási szabályok változásának tapasztalatairól Garainé Király Marianna kormánytisztviselő tartott előadást.

A településképi bejelentési eljárásról Daróczi Krisztina, az Építésügyi és Örökségvédelmi Főosztály vezetője tájékoztatta a jegyzőket, míg Dr. Megyeri Szilvia a hulladékról szóló törvény önkormányzatokat érintő változásait ismertette a szakemberekkel.