Több szabadtéri tűzesethez riasztották kedden a vármegye tűzoltóit, Szegeden öt hektáron égett az aljnövényzet – tudtuk meg a katasztrófavédelemtől.

Fotó: Katasztrófavédelem

Molnár Krisztina a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, két hektáron égett az avar kedden délelőtt Ásotthalom külterületén. A ruzsai hivatásos és a mórahalmi önkéntes tűzoltók közös erővel fojtották el a lángokat. Délben Szegeden, a Baktói városrészben az erdő aljnövényzete égett, a tűz öt hektáros területet érintett. A szegedi hivatásos tűzoltók órákon át dolgoztak a területen. A szakszerű tűzoltói beavatkozásnak köszönhetően a tűz nem okozott komoly károkat a környezetében. A kora délutáni órákban pedig Szegvárnál, a Kurca partján lángolt az aljnövényzet négy hektáron. A szentesi hivatásos tűzoltók végezték el az oltást. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Útra dőlt egy nagy méretű faág kedden Makón, a Homokpart utca végén. A város hivatásos tűzoltói motoros láncfűrésszel avatkoztak be, ezt követően a forgalom zavartalanul haladhatott tovább.  

További híreinkért látogass el a www.szegedamindenem.hu weboldalra, vagy kövess minket Facebook illetve Instagram oldalunkon.