Elindult a nyári nyitva tartás a szegedi Móra Ferenc Múzeumban: szombatonként este 8 óráig tartanak nyitva. Ajándék tárlatvezetésekkel is várják a látogatókat az ókori Kínát bemutató kiállításokon minden szombaton 18 órakor és vasárnap fél 11-kor. Emellett elkészült a Múzeumok Éjszakája videója, melynek segítségével azok is bepillanthatnak az este eseményeibe, akik személyesen nem tudtak részt venni a rendezvényen.

Július 1-től indul a hosszabbított nyári nyitva tartás a Móra Ferenc Múzeumban. Az épület szombatonként este 8 óráig tart nyitva, így több lehetőség nyílik az Agyagkatonák és Az ókori Kínai kincsei című kiállítások megtekintésére a nyár során.

Az ajándék tárlatvezetéseket is elindítják, melyek nagy népszerűségnek örvendenek hosszú évek óta. A két ókori Kína-témájú kiállításon minden héten két alkalommal várják az érdeklődőket vezetésekkel: szombatokon 18 órakor, vasárnapokon pedig 10.30-kor indulnak a vezetések. A tárlatvezetéseken bárki részt vehet érvényes belépőjeggyel, a vezetések beosztása megtalálható a múzeum honlapján.

A Múzeumok Éjszakája után egy héttel elkészült az „aftermovie” is: egy hangulatos videóban mutatják be az este programjait. Így megjelenik a belvárosi felvonulás az oroszlántácosokkal, a kínai ének- és hangszerbemutató, a tradícionális kínai táncosok, valamint a kung fu bemutató is. Az épületen belüli képeken pedig látható, milyen sokan voltak kíváncsiak az agyagkatonákra és az éjszaka során megnyílt új ókori kínai tárlatra, melyek tárgyai Sanghajból érkeztek.