A szegedi jobboldali vezetés, egy közös gondolkodást követően arra az elhatározásra jutott, hogy Szegedre minél több közéleti szereplőt kell meghívni. Elindítanak egy eseménysorozatot, Tiszaparti beszélgetés címmel.


Az esemény első vendége, Dömötör Csaba államtitkár volt. Szó esett arról hogy felelőtlen gazdálkodás miatt, kiürült az Európa Unió kasszája. Ezért nincs kit felelősségre vonni. Szó esett a migránskvótáról, hisz nem titkolt szándék az, hogy el szeretnék osztani a migránsokat. A teljes menekültáradat 28 százalékát, hazánkba szeretnék telepíteni. Ez a dél határ miatt, Szegedet is érintené.

Ezek mellett még szó esett a jövő évi választásokról. Jól látható az, hogy a hazai baloldal képviselői, a hazájuk ellen beszélnek Brüsszelben. Ezért is érdemes szem előtt tartani majd azt, hogy kire szavazunk. Az önkormányzati választásokról Dömötör Csaba elmondta, hogy azon városoknál ahol baloldali városvezetés van látható, hogy felélik a pénzüket. A kormány határozott szándéka az, hogy év végére egy számjegyűre csökkentse az infláció mértékét.