Fizessenek a gazdagok – mondta Botka László polgármester, és ennek a szellemében a mai nappal Újszegedre is kiterjesztik a fizetés parkolási övezetet, és az egész városban megemelték a parkolási díjat – hívta fel a figyelmet Német Ferenc önkormányzati képviselő hétfőn.


Elmondta, mára az országban a legdrágább parkolási díjat fizetik a szegediek. Mihalik Edvin előterjesztésére szavazta ezt meg a baloldali többség, aki azzal indokolta az Újszegedi fizetés parkolási rendszer bevezetését, hogy a lakosság tart rá igényt, a lakosság fizetni szeretne a saját háza előtti parkolásért.

Német Ferenc rámutatott, hogy Mihalik Edvinnek komoly szövegértési problémái vannak. Az Újszegediek nem fizetni szerettek volna, hanem szerették volna, ha megoldják az időnként zsúfolt utcákon a közlekedést és a parkolást. Ehelyett az újszegedi utcákat teletűzdelték megállni tilos és várakozni tilos táblákkal, ezáltal jelentősen csökkentették azokat a területeket, ahol egyáltalán megállni, parkolni lehet. A maradék helyre próbálják bekényszeríteni az immár így megritkított autós társadalmat.

Itt állunk a Torontál téren, amely a környezetvédelem jegyében P+R parkolónak épült. Mihalik Edvin javaslatára ez a parkoló is fizetőssé vált, és az ingázók kénytelenek drágábban parkolni mint eddig, vagy be fognak állni autóikkal a városba és ezáltal növelik a károsanyag-kibocsátást

– szögezte le.

Szeged szolidáris, hangoztatja Botka László, de valójában csak a lakosság terheit növelik napról napra. Immár nincs akadálya, hogy a következő években a fizetős parkolási övezetet további területekre terjesszék ki és Szeged immár országosan is legmagasabb parkolási díját tovább emeljék – vélekedett a politikus.

Felszólítjuk Botka Lászlót és Mihálik Edvint, hogy fejezzék be a szegediek sarcolását – zárta szavait.