Chovanecz Kata és Német Ferenc önkormányzati képviselők július első hétfőjén is megtartották szokásos fogadóórájukat, a Fidesz irodában. Két főbb probléma körében keresték őket a szegediek. Az egyik az IKV, a másik pedig a parkolási rendszer volt.

Német Ferenc a Szeged a Mindenem hírportálnak elmondta, a nagy hőségre való tekintettel nem csak személyesen, hanem telefonon és más eszközökön is, nagyon sokan fordultak hozzájuk. Továbbra is többen panaszkodtak az IKV-ra, ahol más problémák is megjelentek. Részben az üzemeltetésnél van rengeteg gond, másrészt pedig az épületek karbantartásánál, működtetésénél. Sajnos, egyre több üzlet zár be. Ha már nyáron ezzel kell, hogy szembesüljünk, mi lesz akkor, egy holt szezonban? – tette fel a kérdést.

A másik főbb probléma, amiért nagyon sokan háborognak, a pakoló zónák bővítése, illetve a parkolási díjak megemelése – részletezte. Újszegeden nagyon sok ember sérelmezte azt, hogy július 1-től, fizetni kell majd. Ezen a területen sem létesült új parkolóhely, sok helyre pedig tiltó táblákat helyeztek el. A parkolásba eddig is rengeteg pénzt belefektettek már, most úgy gondolják, hogy a szegediek megsarcolásával, ismét plusz forráshoz tudnak jutni.

A politikus arra is kitért, hogy azok a kisvállalkozók, akiknek a cégük nevén van a gépjárművük, nekik nincs kedvezmény az autójukra, ha Újszegeden van a vállalkozásuk. Jóval drágábban kell megfizetniük azt, ha szeretnének a saját üzletük előtt parkolni. Ebből is jól látható, hogy továbbra is sarcol, és pénzeket von el a szegediektől, az önkormányzat. Hozzátette, látjuk milyen az, amikor ők vannak többségben, hisz csak elvonni tudnak, és panaszkodnak arra, hogy nincs pénz. Szomorú jövőkép ez a szegedieknek.

A képviselő rámutatott, ha 2024-ben ismét nyer a baloldali többség, biztosak lehetünk abban, sorra fognak kerülni a lakótelepek is, és előkerül hamarosan a következő emelés is. Nem létesítettek új parkolóhelyeket. A Csongor térnél ahol lebontották az épületeket, oda jelöltek ki parkolási lehetőséget, de ez nem sokat segít. A Belvárosban, Újszegeden, a Nagykörút környékén is csak csökkenésről tudnak beszámolni.