7500-an jártak a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein a 2023-as Múzeumok Éjszakáján Szegeden. Ezen az estén nyitott meg az ókori Kína-kiállítás második egysége, a legnépszerűbb program pedig az oroszlántáncos, lampionos felvonulás és a tradicionális kínai táncbemutató volt.


Óriási sikerrel zajlott a Múzeumok Éjszakája Szegeden: a Móra Ferenc Múzeumban és kiállítóhelyein az este folyamán 7500-an fordultak meg. Már a 18 órás kezdés előtt hosszú sorok várták a nyitást és az egész éjszaka során tömegek jártak az épületben. Ezen az estén nyitotta meg kapuit „Az ókori Kína kincsei – A jáde császárok kora” című kiállítás, melyre szintén nagyon sokan kíváncsiak voltak – csakúgy, mint az agyagkatonákat bemutató tárlatra.

Az éjszaka legnépszerűbb programja az oroszlántáncos-lampionos felvonulás volt: nagyon sokan kísérték a táncosokat, dobosokat Szeged belvárosán keresztül a múzeum előtti parkhoz. A szabadtéri színpadon egész este Kínához kötődő programokkal várták az érdeklődőket. A legnagyobb sikert a tradicionális kínai táncosok, a hangszer- és énekbemutató, valamint a kínai divatbemutató aratta.