A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. augusztus 30-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 595 határsértőt tartóztattak fel és 502 főt megakadályoztak a hazánk területére történő illegális belépésben.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 17 esetben összesen 562 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalom, Mórahalom, Röszke, Ruzsa és Zákányszék közigazgatási területén.

Zákányszék külterületén, augusztus 30-án 6 óra 15 perckor járőrök ellenőrzés alá akartak vonni egy magyar honosságú tehergépkocsit, amelyet egy iraki állampolgár vezetett. A gépjárművezető a megállítást követően a gépjárműből kiugrott, és futva elmenekült. A személy elfogása közben ellenállást tanúsított, ezért vele szemben hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt is eljárást indítottak. A jármű rakterében 19 fő, magukat szír állampolgárnak valló férfi és nő utazott.

Battonya közigazgatási területén, augusztus 30-án 7 óra 30 perckor járőrök ellenőrzés alá vontak egy lengyel honosságú személygépkocsit, amelyet egy pakisztáni állampolgár vezetett, a járműben utas nem tartózkodott. A rendőrök a helyszínen terepkutatást tartottak, melynek során 5 fő, magát indiai, etiópiai és bangladesi állampolgárnak valló személyt tartóztattak fel. A pakisztáni járművezető társa, aki szintén egy pakisztáni férfi, mindeközben egy anyagi kárral járó közúti közlekedési balesetet okozott Dombegyházon, egy szintén lengyel honosságú személygépkocsival, őt szintén eljárás alá vonták, mert megállapították, hogy előfutóként segítette a társát.