Márki-Zay a Tranziton azon őrjöngött, hogy hazánkban nem vallhatja magát bárki nőnek, és ordítva ítélte el „az anya nő, az apa férfi” gondolatát az alaptörvényben. Természetesen Fideszes melegekkel is vagdalkozott – írta Cseri Tamás hódmezővásárhelyi önkormányzati képviselő közösségi oldalán.

Ellentmondásos, és sokszor teljesen értelmezhetetlen a kommunikációja az ilyen ügyekben. Mi motiválhatja, mi okból ez az egész? – tette fel a kérdést.

A lehetséges válaszokra három alternatívát is felvázolt.

Úgy véli, hogy kilóra megvették az amerikaiak, és a dollárok viszonzásaként neki is nyomnia kell az LMBTQ propagandát. Próbálkozik is csak hát ez így sikerül…

Második alternatívaként említette, hogy a katolikus nagycsaládos póz mögött dübörögnek a régen elfojtott meleg vágyak,vissza lehet emlékezni, hogy hányszor és hányszor ugrott neki a Szájer botrány kapcsán a „lábakat a magasba partyk szőrös férfi combjairól” való lelkes képzelgésnek. Ugyan melyik férfi meditál folyton ilyesmin?

A képviselő szerint a harmadik lehetőség, hogy Márki-Zay egy trash politikus, akinél csak a nézettség, az elérés számít. Mindegy mivel kapcsolatban, mindegy miért, csak beszéljenek róla. Mániákusan vágyik a reflektorfénybe, kokainként szívja magába az ismertséget és képtelen vele leállni. Mert csak ennyit képes felfogni és értelmezni a politikából.