Hódmezővásárhelyen, a tanévnyitó előtti nap az önkormányzat munkatársai felfeszítették a tantermeket, és kicserélték a zárakat a református általános iskola által használt épületben, hogy kizárják azokból a diákokat és tanáraikat. A 30. jubileumi tanévet kezdő iskola igazgatónője, Gilicze Judit szerint maga a rémálom, amiben élnek. Márki-Zay Péter 400 gyerek ellen indított totális háborút, amiben minden eszközt bevet – számolt be az esetről a promenad24.hu

Forrás és kép: Promenad 24

„Mire délután négy óra körül ideértem, hogy a holnapi tanévnyitó előtt még ellenőrizzem az utolsó simításokat, az önkormányzat munkatársai, Petrovics György aljegyző vezetésével már három tanterem ajtaját kinyitották, és kicserélték a zárakat. Éppen a negyedik terem ajtaját kezdték feszíteni” – mondta el a lapnak Gilicze Judit, a Szőnyi Benjámin Református Általános Iskola igazgatója.

Az önkormányzat barbár és brutális módszerekkel, egy nappal a jubileumi 30. tanév megnyitója előtt négy termet vett el az iskola közösségétől, a vásárhelyi diákoktól és tanároktól. Az igazgató azt mondta, a február elején aláírt, módosított használati szerződés szerint jogszerűen használják a földszinti helyiségeket is, három kisebb termet, egy tánctermet és a hozzá tartozó öltözőket és sportszertárat. Ha ezt a tulajdonos önkormányzat vitatja, akkor a jogvitát bírósági úton kellene rendezni, nem úgy, hogy egy nappal a tanévnyitó előtt termeket feszítenek fel, foglalnak el, zárakat cserélnek ki.

„Egy jogállamban nem ez a megoldása egy vitás kérdés rendezésének, a tulajdonos nem vehet el önkényesen helyiségeket, a bérlőknek is vannak jogai” – hívta fel rá a figyelmet az igazgató.

Gilicze Judit elmondta, az önkormányzat által most elfoglalt, lefoglalt termek, helyiségek fontos oktatási célokat szolgálnak, hiszen számos csoportbontásos órát tartanak itt, de van, ahol tanszereket, egyéb oktatási felszereléseket is tárolnak.

Márki-Zay Péter ezzel az embertelen húzásával mintegy 400 vásárhelyi diák oktatást veszélyezteti.