Farkas Éva Erzsébet polgármester a hétfői újévi koncerten mondott köszöntőt – számolt be a Promenad24.hu.

A hatalmas nehézségek ellenére Makó sikeresen zárta a 2023-as esztendőt – fogalmazott újévi ünnepi köszöntőjében a város első embere. Farkas Éva Erzsébet kiemelte: a makóiak ereje három dologban rejlik, ezek a lelkesedés, a kitartás és az összefogás. Ezeknek köszönhető az, hogy három olyan projektet hozott az elmúlt év Makó számára, melyek hosszútávra meghatározzák a sorsát. Ez a fürdőbővítés, egy új gyár építése, valamint Honvéd városrész rehabilitációja.

Farkas Éva Erzsébettől megtudtuk: a magyar kormány és a térség országgyűlési képviselőjének, Lázár János miniszternek a támogatásával sikerült a makóiak kitűzött céljait megvalósítani. A polgármester kifejtette: a fürdőbővítés befejeződött, a komplexum műszaki átadási folyamatát tavaly december közepén indították el. Az ipari parkban pedig egy kínai óriásvállalat kezdte meg új gyárának kialakítását.

A polgármester a köszöntőjében kitért arra is, hogy a lelkesedés és a kitartás mellett a legfontosabb az összefogás. Farkas Éva Erzsébet szerint a makóiak számtalanszor bebizonyították már: együtt tudnak működni, ha szükség van rá. Hozzátette: nagyon bízik abban, hogy ez a szellemiség 2024-ben sem változik meg, hiszen újabb kihívások várnak ránk.