Szeptember 2-án és 3-án családi napot tartanak Újszegeden, Joób Márton önkormányzati képviselő szervezésében. Rengeteg kikapcsolódási lehetőség fogadja azokat, akik kilátogatnak. Ide tartozik a dodgem, a körhinta, a trambulin, és még felsorolni is hosszú a sort. Ami viszont egyedi, és követendő példa, a gyermekek teljesen ingyen használhatják ezeket az eszközöket.

Joób Márton önkormányzati képviselő elmondta, hogy gyermekkori vágya volt, hogy felnőtt korában vidámparkot tarthasson. Úgy véli, hogy minden képviselőnek fontosnak kell legyen a családok támogatása. Rámutatott, ez egy igazi közösségformáló program, hisz két nap alatt, akár 5-6 ezer ember is kilátogat. Fontos, hogy ingyen használható minden játszóeszköz, ami a mai világban elég ritka. Hozzátette, nagyon nagy öröm látni a gyerekek boldogságát. Az anyagi fedezetet részben önkormányzati képviselői keretből sikerült megvalósítani, másrészt szponzori segítséggel.

Arra is kitért, hogy ez egy teljesen politikamentes rendezvény, hisz egy város életében teljesen mindegy az, hogy ki melyik oldalhoz tartozik. Mindig a lakóközösségért kell tenni, és a családokat támogatni.

A rendezvényt a Gellért Szabadidőpontban tartják.