Biztonságosabb parkolók kerülnek kialakításra, valamint új járdát is kap Szőregen, a Magyar utcai óvoda. A forgalmas úton eddig nem volt könnyű a szülőknek, hogy megálljanak az óvodánál, ezen is szeretett volna változtatni, a város vezetése.


Avraov András önkormányzati képviselő a Szeged a Mindenem hírportálnak elmondta,azzal, hogy a Magyar utcán található óvoda parkolót fog kapni, a szőregiek régi igény teljesül. Eddig, csak párhuzamos parkolással tudtak megállni a szülők. A beruházás keretében hét parkoló kerül kialakításra, ezen felül, egy mozgáskorlátozott parkoló is. A fejlesztés során az óvoda, kerékpártámaszokat is fog majd kapni, hiszen Szőregen is nagyon népszerű, a kerékpárral való közlekedés. Természetes az is, hogy az óvoda előtti járda is megújul, teljes hosszában, illetve az épület előtt található rózsakert, az ősz folyamán helyre lesz állítva.

Arra is kitért, hogy ezt a beruházást, az önkormányzat saját forrásból valósítja meg, mely 20 millió forintba kerül. A felsorolt munkák mellett, meg kell oldani a vízelvezetést, és a tereprendezést is.