Mint arról már beszámoltunk, Újszegeden sorozatosak a problémák, az emberek sokszor már az utcára is félnek kimenni. Rengeteg a hajléktalan, nagyon sok a szemét az utcákon. A probléma fő forrását, az emberek a Máltai Szeretetszolgálat Csanád utcai telephelyének tulajdonították.

Kép: Iványi Aurél

Viszont úgy látszik, hogy a probléma megoldódni látszik. Erről Mihálik Edvin, a terület önkormányzati képviselője számolt be.

Közösségi oldalán arról számolt be, hogy az önkormányzatnak sikerült megállapodást kötnie a Máltai Szeretetszolgálattal és 2023-ban két ütemben a bajai út 13. szám alatti önkormányzati tulajdonú ingatlanban folytatják szociális tevékenységüket. A Máltai Szeretetszolgálat 1993-óta, idén 30 éve működik a Csanádi utcában, az elmúlt években nagyon sok lakossági visszajelzést kaptunk azzal kapcsolatban, hogy ez a nélkülözhetetlen szociális munkát végző intézmény nincs jó helyen.

Nagyon sok egyeztetésen és tárgyaláson vagyunk túl, idén nyílt lehetőség arra, hogy megfelelő nagyságú csereintézményt tudjunk felajánlani, ezt a Máltai Szeretetszolgálat elfogadta, az önkormányzat pedig elkezdi az intézmény felújítását. Abban bízunk, hogy ebben a lakóövezettől távolabb eső intézményben a Máltai Szeretetszolgálat magasabb szintű szolgáltatást tud majd nyújtani – írta.

A nappali melegedő szeptember 1-től, a szegedi csoport december 31-től folytatja tevékenységét a bajai úton!