Megérkezett Szeged első kulturális, gasztronómiai élménye, mely egy hangulatos vacsoraest, művészettörténeti előadással és borkóstolóval. Az eseményre az Iventer szervezésében kerül sor.


Peregi Dóra a Móra Ferenc Múzeum rendezvény managere elmondta, az Abrosz kultúra egy kulináris és kulturális eseménysorozat. Remélhetőleg egy újabb nagy sikerű eseménnyel gazdagodik Szeged. A rendezvény célja nem csak az ételek élvezete, hanem a kulturális referenciák elhelyezése időben és térben, összekötve az adott ország gasztronómiai sajátosságával. Az est keretén belül nemcsak a francia ízek birodalmába kalauzoljuk el a látogatókat, hanem egy művészettörténeti előadás keretében, kulturális ismeretekkel is bővülhetnek, továbbá egy borkóstoló részesei is lehetnek.

Ezen esteket, kulturális utazásokat havi rendszerességgel tervezzük, mindig más-és más tájegységgel, művészettörténeti korszakkal és annak gasztronómiai különlegességeivel ismertetve meg vendégeinket.

Helyszín: Szegedi Vár Rendezvénypont
Az esemény időpontja: 2023. május 26. 19 óra

Aki pedig a királyi reggelik szerelmese, annak továbbra is exkluzív élményt nyújthat a „Reggeli és Jazz” elnevezésű programunk, amelyet az első, teltházas április 29-ei időpontot követően, május 20-án is megrendezünk a Móra Ferenc Múzeum kupolatermében és kilátóteraszán.