Mint arról beszámoltunk, az Államalapítás ünnepéhez kapcsolódóan, három napos programsorozat várja a Szegeden élőket. Ezen a hétvégén viszont, forgalmi változásokra is kell számolni, mutatjuk azt is, hogy melyek ezek.


A táblák már több napja hirdetik, de akinek elkerülte a figyelmét, jó tudni. 2023. augusztus 18-án reggel nyolc órától, tilos lesz parkolni a Huszár Mátyás rakparton. Aki ezt megszegi, gépjárművét elvontatják.

A Szegedi Közlekedési Társaság közleményben tudatta, hogy augusztus 20-án délelőtt a 2-es villamos és az 1-es vasútvillamos járatpótlók, délután az 5-ös és a 6-os trolibusz vonalán ideiglenes forgalmi változások lépnek életbe.

Délelőtt a Széchenyi tér Károlyi u. – Kiss Ernő. u. közötti szakaszának (Városháza előtt) lezárása miatt az 1-2-es jelzésű járatpótló autóbuszok mindkét irányban terelőútvonalon közlekednek, tervezetten 7:30 és 12:30 közötti időszakban.

Az este 9 órakor kezdődő tűzijáték miatt a Belvárosi híd mindenki elől lezárásra kerül 20:30 és 21:30 között, így az 5-ös és a 6-os trolik módosított útvonalon, a Bertalan hídon át közlekednek. A trolik az újszegedi végállomás irányba a „Torontál tér (P+R)” és a „Csanádi utca”, míg a Körtöltés utca végállomás irányába a „Torontál tér (P+R)” megállóhelyeket nem érintik.