A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság állományában kettő frissen kinevezett hadnagy kezdte meg rendőri szolgálatát.

Forrás és kép: Police.hu

A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságon dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok, rendőrségi főtanácsos, rendőrfőkapitány ünnepélyes keretek között köszöntötte a Nemzeti Közszolgálati Egyetem frissen végzett hadnagyait és a szakmai gyakorlatra érkező első, másod és harmadéves tisztjelölteket.  A befogadó ünnepségen dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok előadást tartott a vármegyei rendőr-főkapitányságról, meghatározta a szolgálati elvárásokat, illetve szakmai sikereket kívánt a frissen kinevezett tiszteknek és tisztjelölteknek is.

Az ünnepélyes alkalmon nem csupán a fiatal tisztek köszöntésére került sor, mivel több mint három évtizednyi szolgálat után vonult nyugállományba Csányi Illés r. alezredes, rendőrségi főtanácsos, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának vezetője. Dr. Polyák Zsolt r. dandártábornok Szent-György emlékplakettet adományozott az osztályvezetőnek, majd Palicz András r. ezredes ünnepélyes búcsúbeszéddel köszönt el a rendőr alezredestől.

A két pályakezdő fiatal közül egyikük a Szegedi Rendőrkapitányságon, másikuk a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság állományában teljesít szolgálatot július 1-től.