Egyre nagyobb az éhezés, egyre nagyobb az igény a jótékonysági élelmiszercsomagokra. A Mátrix Közhasznú Alapítvány Szeretetcsoki programja a hétvégén 500 nélkülöző kisgyermekes család / nagycsaládos, idős – egyedülálló embertársunk számára osztott ki élelmiszer adományt.


A Szeretetcsoki jótékonysági program a mindennapi nehézségeket könnyíti meg finomságokkal, az alapítványi ételsegély évi több tízezer élelmiszer csomaggal segíti a lakosságot. Most 5 ezer tábla csoki tette könnyedebbé az emberek életét, melynek értéke 2 millió forint felett volt. Az alapítvány rászorulókat a szociális ellátórendszeren keresztül egyedileg hívta meg az adománycsomag átvételére. A nélkülöző lakosságnak nagy segítség egy – egy finomságot tartalmazó szeretetcsomag.

Rácz Anett alapítványi elnök elmondta: ünnepek idején fokozódik az emberek segítségkérése, mely nagyrészt a mindennapi betevő falatokra irányul. Az élelmiszer csomagokért hosszú sorokban álló tömeg is ezt bizonyítja. Egyre többen kényszerülnek dönteni, hogy fűtsenek, utazáshoz bérletet vegyenek, vagy gyógyszert váltsanak ki, esetleg megfelelően étkezzenek. A civil szervezetek ereje véges, de a lakossággal együttműködve együtt csodákra vagyunk képesek.