A magyarországi és benne a szegedi baloldal kezdettől fogva migrációpárti álláspontot képvisel – emlékeztetett sajtótájékoztatóján Német Ferenc.

Forrás és kép: Szegedma.hu

Kiemelte, emlékezhetünk, hogy a folyamat 2015-ös csúcspontján, amikor – származását, nevét, valós életkorát eltagadó – migránsáradat hömpölygött Szeged utcáin, a Gyurcsány-párt szegedi vezetői, Binszki József jelenlegi alpolgármester és Koromné Fenyvesi Rózsa, a DK közgyűlési frakcióvezetője a nagyállomáson pátyolgatta az illegális migránsokat. Eközben épp Szegeden haladtak keresztül olyan személyek, akiket később a párizsi és brüsszeli terrortámadásokkal hoztak összefüggésbe, de ugyancsak Szegeden regisztrálták először azt a fiatalt, akit később a németországi vasúti baltás gyilkosként láthattunk viszont a médiában.

De a Gyurcsány-Binszki-párost ott találtuk a déli határon is, amikor a DK egyik elnökségi tagja megrongálta a Magyarország, a szegedi emberek biztonságát garantáló határkerítést.

De nem akart Botka László sem lemaradni Gyurcsányék mögött: vendégül látta az Európai Parlament bevándorláspárti szocialista elnökét, Martin Schulzot. Nem tudjuk, mi hangzott el a négyszemközti találkozón, de a német politikus a tárgyalások kapcsán úgy nyilatkozott, hogy szerinte Szegedre lehetne küldeni a migránsokat, szívesen fogadják őket – hívta fel a figyelmet az önkormányzati képviselő.

Hozzátette, látva a közvélemény fölháborodását, a baloldal korábban tagadta, hogy létezne az illegális migránsok kötelező szétosztására vonatkozó brüsszeli javaslat. 2016-ban a szegedi Ujhelyi István még az MSZP és a Gyurcsány-párt európai parlamenti delegációvezetőjeként azt állította: az unió kötelező kvótarendszerének elképzelése semmi más, csak álprobléma. Most viszont ismét meghazudtolták önmagukat: uniós szinten már meg is szavazták az illegális migránsok kötelező kvótájának tervét, amit a magyar baloldal is aktívan támogat, vagyis illegális bevándorlókat telepíthetnének le akár Szegedre is.

Hiába, a Márki-Zay Péter által beismert guruló dollárokért meg kell dolgozni a megbízók felé, a Gyurcsány-Botka-féle magyarországi és szegedi baloldal ezért dolgozik Brüsszelben, Budapesten és Szegeden is – folytatta Német Ferenc.

Megjegyezte, a gyurcsányista szegedi baloldal képviselői a guruló dollárok mértékét illetően hallgatásba burkolóznak. Már lassan egy éve nem hajlandóak válaszolni arra az egyszerű kérdésre, hogy a 2022-es országgyűlési választás előtt pontosan mennyi jutott nekik a guruló dollárokból és azt mire költötték.

Pedig jogunk van tudni, mennyi júdáspénz kaptak. De addig is, amíg ez kiderül, újra és újra ki kell mondanunk: Szeged többet érdemel! – zárta gondolatait Német Ferenc.