Csütörtök délután átadták a felújított Kockaház utcát, Újszegeden. Ezzel egy régi adósságát törlesztette az önkormányzat.


A Kockaház utca új burkolata egy hónap alatt készült el, melynek Mihálik Edvin, a terület önkormányzati képviselője, valamint Nagy Bandó András humorista, Szeged egyik idei Pro Urbe-díjasa volt jelen.

Mihálik Edvin elmondta, nagyon fontos volt az utcában lakóknak az, hogy amikor az Odessza városrész rehabilitációja megtörtént 2019-ben, akkor ők miért maradtak ki. Az önkormányzat most ezt pótolta. A felújítás 20 millió forintba került, felújításra került az utca, a parkolók, valamint a szegélykövek lettek cserélve. Az aszfaltozással új csatornafedőket is kapott az utca.

A humorista köszöntőjében elmondta, hogy kalandos úton sikerült a feleségével a Kockaház utcától nem messze található Közép fasoron egy OTP-lakást vásárolniuk, miután felesége vállalati hitelét előbb megítélték, majd utóbb visszavonták. Ebben a roppant nehéz helyzetben ismerősei közül többen hat-hat ezer forintos személyi kölcsön felvételével segítették ingatlanvásárlását – mesélte. Ennek kapcsán arra tett ígéretet, hogy hat hónap alatt valamennyit visszafizeti. A kemény munkának köszönhetően ütemesen haladt Nagy Bandó részéről a visszafizetés, amikor csoda történt. A lottón 84 ezer forintot nyert – akkor egy új Lada ára volt ez az összeg. Az anyagi gondok ekkor egyetlen szempillantás alatt megoldódtak.