Megkezdődött a beiratkozás hete a Szegedi Tudományegyetemen. A 2023-as felvételi eljárásban harminc százalékkal növelte az SZTE a hallgatói létszámát, így idén is rengetegen érkeztek a Beiratkozási Gólya Napokra a József Attila Tanulmányi és Információs Központba (JATIK), ahol számos érdekesség várja az új hallgatókat szeptember 4. és 8. között.

Az általános felvételi eljárásban 7896 új hallgatót vett fel a Szegedi Tudományegyetem, a pótfelvételin pedig további 880 hallgatót. Ekkora létszámra tizenegy éve nem volt példa az egyetemen.

Az alábbi központi állomásokkal találkozhatunk a beiratkozás hetén: SZTE+, Informatikai és Szolgáltatási Igazgatóság (ISZI), Hallgatói Szolgáltató Iroda (HSZI), SZTE Karrier Iroda, Alma Mater, Sportközpont, Életvezetési Tanácsadó Központ (EÉTK), SANSZ Iroda, József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK), Idegennyelvi Kommunikációs Intézet (IKI), Coursera for SZTE, EUGLOH, Tanárképző Központ (TKK), SZTE Klebelsberg Könyvtár, valamint a kari állomások. Ezekre a pontokra, ha ellátogatnak a hallgatók, akkor matricákat gyűjthetnek, amelyek összegyűjtése után egy limitált kiadású egyetemi póló vagy repohár jár