Idén is megrendezik a 10. Nemzetközi Színházi Olimpiát, melyre 58 ország 750 produkcióval várja az érdeklődőket. Aki péntek este 6 órakor a Dugonics téren volt, annak csodás élményben lehetett része.

Fotók: Kovács Ida Jusztina

A 10. Nemzetközi Színházi Olimpia jelképe egy maszk, melyet Theodórosz Terzopulosz álmodott meg. Ezt a maszkot vehette át péntek este Kancsár Orsolya, a Szegedi Pinceszínház ügyvezető igazgatója. A dolog érdekessége még, hogy a maszkot Usakova Anna, a Fővárosi Nagycirkusz artistaművésze vitte át, a Dugonics téren kifeszített, 8-10 méteres kötélen. Természetesen légies mutatványoknak is szemtanúi lehettünk.

Pénteken és vasárnap két előadásnak is otthont ad a Szegedi Pinceszínház. A nagyérdemű Paulo Coelho: Veronika meg akar halni című színművét láthatja majd, melyet az Örményországból érkező Yereváni Musical Comedy State Theatre társulata adja elő. Az örmény nyelven magyar felirattal rendezett előadást Artur Saribekyan rendezte.

A mű Veronikáról, egy csinos, fiatal lányról szól. A kívülálló számára irigylésre méltóan tökéletes az élete: haverok, buli, szeretők. Ám Veronica mégsem érzi jól magát a bőrében. Egy napon maréknyi altatót vesz be. Az öngyilkosság kísérlet után egy klinikán tér magához. Az orvos közli vele, hogy megmentették ugyan, de csak néhány napja van hátra, a sok altató károsította a szívét. A néhány nap megváltoztatja Veronica életét, új barátokra talál, új érzéseket és vágyakat fedez fel magában. Rájön, hogy az emberen saját magán múlik, hogy milyen életet él.