Izgalmas előadássorozatot indít a Határtalan Régészet című magazin: az újság szerzői mutatnak be különféle izgalmas régészeti témát. Az első előadást „Ősi kór vagy modern átok? – Nyomozás a daganatos megbetegedések múltja után” címmel tartják május 16-án, kedden 18 órakor a Móra Ferenc Múzeumban – tájékoztatta Hegedűs Anita PR-referens hétfőn, a Szeged a Mindenem hírportált.


Új ismeretterjesztő előadássorozatot indít a Határtalan Régészet című magazin Szegeden. Az előadásokat az újság korábbi szerzői tartják izgalmas régészeti témakörök kapcsán. Az első előadó Dr. habil. Molnár Erika, a szegedi egyetem Embertani Tanszékének docense, aki a történeti népességeket érintő daganatos megbetegedésekről fog beszélni május 16-án, kedden 18 órakor a Móra Ferenc Múzeumban. Az előadás címe: „Ősi kór vagy modern átok? – Nyomozás a daganatos megbetegedések múltja után”.

A Határtalan Régészet című magazin számai egy-egy érdekes régészeti témakört járnak körbe: a tavaszi számban a Vajdaság régészete áll a középpontban. Az olvasók megismerhetik a Vajdasági Múzeum aranyozott római kori sisakjait, a gepidák és avarok vajdasági múltját, a Tisza-parti kőkori városokat és Törökbecse óvárosát is. Egy külön tanulmány szól Móra Ferenc legnagyobb ásatásáról, az ikonikus csókai feltárásról.