A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki tavaly decemberben egymás után egy trafik és egy kisbolt eladójára támadt a bevétel reményében.

A vádirat szerint a vádlott 2022. december 4-én reggel 7 óra előtt röviddel lépett be egy szegedi trafikba, kezében egy körömvágó ollóval. Ezután a férfi mintegy 20 alkalommal próbálta megszúrni a védekező eladót, pénzt követelve. A sértett a pénztárgépig hátrált és sikerült a pánikgombot megnyomnia, melyet észlelve a vádlott elmenekült. A kasszában 250 ezer forint volt. A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfi ezután egy közeli kisboltba ment be hasonló céllal. Az eladót itt is megszúrta az ollóval a bevételt követelve, de a nőnek egy munkatársa és egy vevő segítségével sikerült a vádlottat az üzletből az utcára kiszorítani, és az ajtót bezárni. A kasszában 100 ezer forint volt. Szerencsére az eladónak sérülése nem keletkezett, mivel a vastag ruházata a szúrásokat felfogta.

A járási ügyészség a férfit 2 rendbeli rablás bűntettének kísérletével vádolja. A letartóztatásban levő férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.