Két nagyméretű agyagkatonát helyeznek el a szegedi Móra Ferenc Múzeum homlokzatára: a négy méter magas szobrokat május 24-én, szerdán délelőtt fogják beemelni a múzeumhoz. A katonák az ókori Kína-kiállítás hírnökei, melynek első része május 26-án fogja megnyitni kapuit.


Új látványossággal bővül a szegedi Móra Ferenc Múzeum homlokzata. Két, egyenként négy méter magas agyagkatona szobrot fognak elhelyezni a múzeumhoz, melyek a leendő ókori Kína-kiállítás hírnökei lesznek. A katonákat az eredeti agyagkatonák alapján tervezték meg és készítették el.

A Móra-múzeum ókori Kína-kiállításának első része május 26-án, pénteken nyitja meg kapuit, mely a legendás agyaghadsereget fogja bemutatni. A tárlaton körülbelül félszáz katonával találkozhatnak majd az érdeklődők, megismerhetik a történetüket, jelentőségüket, készítésük módját. Egy külön teremben pedig interaktív játékok várják majd a gyermekeket és a felnőtteket egyaránt.

Az agyagkatona szobrokat május 24-én, szerdán délelőtt emelik majd be a Móra Ferenc Múzeum homlokzatára, melyek a kiállítás végéig fogják hirdetni a különleges kiállítást.