Joób Márton a mai nap sajtótájékoztató keretében mutatta be a Szögedi Polgárok Egyesület női képviselőjelöltjeit. Arról már korábban beszámoltunk, ő maga polgármesterjelöltként indul városunkban.

Joób Márton bemutatja a női képviselőjelölteket

Elmondta, nagyon izgatott, mert ezekben a napokban több ezer emberrel beszélgettek az aláírások kapcsán, és rengetegen támogatják őt abban, hogy szükség van egy olyan erőre, ami nem pártpolitikai alapon szerveződik, hanem civil, a pártoktól független egyesületként, minden szegedi polgár érdekeit képviselve.

Tudatta, a csapatukban mind baloldali, mind pedig jobboldali érzelmű jelöltek is vannak, ami összeköt őket, az Szeged városáért valamint az itt lakókért való tenni akarás. Noha több körzetben már meg van az induláshoz szükséges aláírás, szeretnék kihasználni az aláírások leadására rendelkezésre álló időt mert ezt egy olyan lehetőségnek tekintik, ahol minél több emberrel személyesen tudnak beszélgetni a körzeteket érintő problémákról észrevételekről.

Úgy fogalmazott, büszke arra, hogy a csapatban 8 nő is indul, úgy véli, hogy mindenképpen egyedülálló a szegedi politikában. Kevés szó esik a politikában a nőkről, pedig fontos, hogy nagyobb teret kapjanak a közéletben, mert sok mindent jobban látnak, mint mi férfiak – fogalmazott.

Ezt követően bemutatta mind a nyolc jelöltet. Sajnos nem mindenki tudott ott lenni, hisz többen még dolgoztak, így csak négy képviselőjelölttel tudtunk megismerkedni.

Felesége Joób Dóra,a 17-es választókörzetben Újszeged-Odessza városrészben indul. Tizenegy gyermekes édesanyja. Három diplomát szerzett, de ideje nagy részét család fenntartására fordítja, emellett pedig hitoktató. Mindig is szívesen vett részt a társadalmi életben. Véradásokat, családi napokat, egyéb eseményeket szervez, továbbá mind az óvodában, mind az általános és középiskolában a szülői
munkaközösség aktív tagja, illetve vezetője. Ő maga is a körzetben lakik, így nagyon jól ismeri a körzet sajátosságait és az itt élő családokat. Kiemelten fontos számára a családok, a gyermekek és az idősek felé való segítségnyújtás. Blogján keresztül anyák tízezreinek nyújt támogatást, bátorítást.

Chovanecz Kata,a 15. körzetben, Felsővároson indul, akit nagyon sokan ismernek. Kétgyermekes édesanya, és vállalkozó. Az elmúlt években bebizonyította, hogy az a szegediek melletti kiállás és a jogszerűség a legfőbb csapásvonalak számára. Több rendeletmódosítás fűződik a nevéhez. A csapat tagjaként továbbra is vállalja a társasházban élők és IKV-s bérlők jogi védelmét és képviseltét. Fontos céljuk az IKV rendbetétele, amiben nagyon számítanak rá.

Ábrahámné Kiss Szabina, a Szentmihály-Kecskés-Klebelsberg telep-Gyálarét képviselőjelöltje egy 33 éves, 3 gyermekes tősgyökeres szentmihályi édesanya. Jelenleg pályázatíróként tevékenykedik, illetve a családi vállalkozásokban vesz részt. A településrészen eddig is aktívan részt vett a közösség
építésében,,szépítésében. Korábban élt a zártkerti övezetben is,így a Délikert városrész zártkertes csoportjának minden problémáját saját tapasztalat útján ismeri. Közvetlensége és nyitott természete miatt a körzetben élők tudják,hogy bármikor,bármiféle problémával fordulhatnak hozzá bizalommal.

Veszelinov Annamária, a 19. körzet, Újszeged-Szőreg képviselőjelöltje, háromszoros nagymama, vállalkozó, egykori sportoló. Szívügyének tartja a szőregi rózsának és a kertészetnek a megbecsülését, valamint a Szőregi Rózsafesztivált. Újszegeden, a Kállay lakópark fejlesztésének már most az egyik
legnagyobb élharcosa.

Bódi Rozália, a 16. körzet, Felsőváros képviselőjelöltje, két gyremek édesanyja, aki ebben a körzetben több, mint 30 éve egyéni vállalkozó, így tökéletesen ismeri a városrész sajátságait, problémáit, és az itt élő embereket. Céljai között szerepel az újonnan átadott, üresen pangó sportuszoda elérhetővé tétele
minden felsővárosi lakos számára.

Farkas-Wettstein Dalma, aki a 12. körzetben, Tarjánban indul, tizenöt éve kisgyermekekkel foglalkozik, amely nem csak a szakmája, hanem a hivatása és hobbija is egyben. Vidám, nyitott, segítőkész, barátságos személyisége miatt nem csak a gyerekek, de a felnőttek is nagyon kedvelik.

Szabó Kriszina az 5. válaszókörzetben, Móravároson indul, ahol felnőtt és jelenleg is él, így tisztában van az ott élők igényeivel. Két gyermek édesanyja. Küldetése, hogy harcoljon az ott élők körülményeinek jobbá tételéért.

Végül, de nem utolsó sorban a 14. körzetben, Joób Márton lánya, Kálló-Joób Gréta indul. Részvételének fő oka, hogy a fiatalok felé is lehessen nyitni. Tavaly férjhez ment, jelenleg egyetemista, informatikát és közgazdaságtant tanul. Többedmagával ő képviseli a fiatalos lendületet, ami csapatunk fontos értéke.