Joób Márton önkormányzati képviselő ma sajtótájékoztató keretében jelentette be, hogy polgármesterjelöltként is kíván indulni Szegeden, a 2024-es önkormányzati Választáson.

Beszédében arra hívta fel a figyelmet, hogy elege van a pártok közötti viszályból, abból, hogy a várost vezető pártpolitikusoknak nem Szeged városa és a szegediek boldogulása a fontos, hanem döntéseiket politikai érdekek, illetve alkuk mentén hozzák meg. Hozzátette, elég volt a két oldal acsarkodásából, megoldásra van szükség.

Tudatta, neki és az őt támogató embereknek Szeged a fontos, és szegediként tenni is akarnak a városért, az itt élő emberekért, ezért a június 9-ei választásokon indulni fogunk.

Háromszoros világbajnokként és olimpikonként megtanultam, hogy a kemény munka meghozza a várt eredményt. A sport megtanított a céltudatosságra, kitartásra és arra, hogy ne legyek megalkuvó. 11 gyermekes családapaként pontosan tudom, hogy a család intézménye mennyire fontos, mert az egészséges családok alkotják a társadalmunk alappilléreit. Ezért nagyon fontos terület számomra a családok, idősek és fiatalok támogatása, valamint kiemelten fontos célunk az elesettebb, nehezebb helyzetben lévő emberek érdemi segítése.

– hangsúlyozta.

Arra is kitért, hogy hívő emberként, a tisztesség a becsület és a hűség számára nagyon fontos és követendő értékek, még akkor is, ha megpróbálják a nevét bemocskolni. Indulnak a választáson azért, hogy a szegedi fiatalok itthon maradjanak, itt képzeljék el a jövőjüket. Indulunk azért is, hogy elősegítsék azt, hogy jól fizető munkahelyek jöhessenek létre, hogy újra élmény legyen a városban élni és dolgozni, hogy támogassák a civileket, egyesületeket, kisebb és nagyobb szervezeteket, akik a közösség magját adják. Minden erejükkel támogatni fogják a helyi vállalkozásokat, mert ők a szegedi gazdaság motorjai.

Kiemelte, fontos hogy a családok képviselői lehessenek, hogy a legkisebbektől az idősebb korosztályig mindenki számíthasson rájuk, mert céljuk az, hogy Szeged, a lehetőségek városa legyen, ahol mindenki megtalálja számításait.