Tűzesethez és műszaki mentéshez is egyaránt riasztották a hétvégén a vármegye tűzoltói. Makón ismét bizonyított a szén-monoxid-érzékelő hatékonysága. Ez felhívja a figyelmet arra, hogy életet menthet, ha be van szerelve egy ilyen készülék otthonunkban.

Molnár Krisztina, a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője elmondta, az úttestre hasadt egy nagy méretű faág szombaton Hódmezővásárhelyen, a Damjanich utcában. A város hivatásos tűzoltói rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentést, melyet követően a forgalom helyreállt az érintett útszakaszon.

A tüzelőanyag gyulladt meg egy kályha mellett szombaton Hódmezővásárhelyen, a Damjanich utca egyik családi házában. A tüzet a város hivatásos tűzoltói oltották el, a tűzesetben nem sérült meg senki. 

Jelzett és életet mentett a szén-monoxid-érzékelő vasárnap Makón. A fürdőszobában felszerelt berendezés adta le a vészjelzést, a lakosok azonnal tárcsázták a segélyhívót. Az elsődleges vizsgálatok alapján a megemelkedett koncentrációt a nyílt égésterű vízmelegítő okozta. A jelzőkészüléknek köszönhetően senki sem sérült meg.