A Bohócdoktorok csokikommandója a szeretetcsoki program a héten hatezer tábla csoki formájában vitték a nélkülöző családok apraja – nagyja számára az örömöt. Az iskolakezdés előtti időszak leterheltsége révén ilyenkor egyébként is sokkal kevesebb jut az asztalokra, mint máskor… a csoki adományt ilyenkor nagy örömmel fogadják a rászorulók.


Rácz Anett alapítványi vezető elmondta, hogy a mélyszegénységben élők esélyegyenlőségét segítő célú volt az adományosztás. A bohócdoktorok által átadott csokoládé csomagok révén a nélkülöző családok felnőtt és gyermek pozitív gondolatokat ébresztünk. A Szeretetcsoki táblákat önkéntesek, segítők, gyermek és felnőtt támogatók adják össze táblánként – szeletenként. 2023-ban negyvenezernél több csokiból gazdálkodhatott a lakossági összefogású Szeretetcsoki és a segítő bohócdoktorok.

Az alapítvány folyamatosan várja családsegítők, védőnők, iskolai dolgozók, segítséget kérő családok jelentkezését a www.matrixalapitvany.hu üzenetküldési felületén, hogy minél többen kaphassanak az életük megkönnyítését segítő adományokból. A Mátrix évente 15 ezernél több adománycsomaggal segíti a bajban lévőket, a cél a nélkülözés csökkentése.