A Szerelmes Shakespearemai olvasópróbájával elindult a Szegedi Nemzeti Színház 2023/24-es évada. A népszerű romantikus vígjátékot Horváth Illés rendezésében október 6-tól a Nagyszínházban láthatja a szegedi közönség.


Tegnapelőtt ért véget a Szegedi Szabadtéri Játékok idei évada, a kollégák egy része jelenleg is a bontási munkálatokban vesz részt, de ezzel párhuzamosan indul a 140 éves Szegedi Nemzeti Színházban az első próbafolyamat–kezdte az olvasópróbát Barnák László főigazgató. A munka itt tényleg nem áll meg, a csapat mégis teljes erőbedobással dolgozik azon, hogy felhőtlen kikapcsolódás várja a nézőket. Az új évad ráadásul nem pusztán a jubileumi évforduló miatt különleges, hanem azért is, mert Shakespeare foglalja keretbe: a Szerelmes Shakespeare-rel indul és a Vízkereszt, vagy amit akartok című klasszikussal zárul.

Horváth Illés rendező 15 év után, nagy örömmel tért vissza Szegedre. Sokszereplős, nagyszabásúprodukció készül a vezetésével, számos alkotó közreműködésével, köztük vívás- és kaszakadőrszakértővel, tehát igazán látványos előadásra számíthat a közönség, amelyet a rendező jóslata szerint szeretni fognak.

A darabot nem modernizálta, korhű látvánnyal elevenedik meg a Nagyszínház színpadán, csupán a zenében fedezhetnek majd fel „rafináltságokat” a nézők, illetve a mai hatás kedvéért a jelmezekbe friss színeket csempésztek a tervezők, hogy minél látványosabbak legyenek.