Yael Rasooly nagysikerű előadása után május 13-án Écsi Gyöngyi Árgyélus Bábos Meseszínháza érkezik a színházba a 10.Színházi Olimpia Határtalanul programsorozat keretén belül.


Écsi Gyöngyi bábszínész, népdalénekes, református lelkész Vágsellyén született, tanulmányait Pozsonyban és Komáromban végezte el. Több zenekarban énekelt. Tagja volt a  Keleti szél- Vents d Est zenekarnak, a Kaláris Zenekarnak és a Ghymes zenekarnak.  Alapító tagja a Rozsnyói Meseszínháznak és az Árgyélus Színháznak.

Sokoldalú művészi képességeit bábművészként is kamatoztatja. Kétszemélyes meseszínházában a zenének, a szónak, a mozgásnak és az alkalmazott eszközöknek egyforma súlyuk, szerepük van. Népi
bábjátékaival, mesefeldolgozásaival a legkisebbeket és a felnőtteket egyaránt elbűvöli. Előadóművészként bejárta egész Európát és a tengerentúlt.

Május 13-án 17 órakor a Szőlőszem Kálmán című előadását láthatja a közönség. Az előadást 4 éves kortól ajánlják.

Écsi Gyöngyi előadása után a 10. Színházi Olimpia következő állomása a Tengerhab Gyereknap programsorozat lesz május 26-a és 28-a között, ahol nemzetközi és hazai bábosok előadásaival és koncertjeivel várják a legkisebbeket és a legnagyobbakat. A Tengerhab Gyereknap a  Móra Ferenc
Múzeum előtti téren kerül megrendezésre.