A Somogyi-könyvtár és a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Rajz-művészettörténet Tanszék közös programjában fiatal, kiemelkedően tehetséges művésznövendékek mutatkoznak be. A tárlatokat – kéthetente – végzős művészeti menedzser-szakos hallgatók nyitják meg.


2023. június 1-én 17 órától Farkas Alexandra, Farkas Kitti, Kadván Fruzsina és Varga Adrienn közös kiállításának megnyitójára kerül sor.

Farkas Alexandra az SZTE JGYPK másodéves grafika szakos hallgatója. Szabadidejében digitális festményeket készít. Jelenleg az énhez való közelkerülés, a megismerés, a kibontakoztatás foglalkoztatja, mely a munkáin is visszaköszön.

Farkas Kitti az SZTE JGYPK elsőéves hallgatója. Kedvenc időtöltéseként érzelmekben gazdag, színes illusztrációkat készít anime stílusban. Ezen kívül szereti a macskákat és a forró csokit.

Kadván Fruzsina az SZTE JGYPK harmadéves képalkotás szakos hallgatója. Szeret kerámiával, festészettel és grafikával is foglalkozni. Kiállított munkái a környezetvédelem fontosságára reflektálnak.

Varga Adrienn az SZTE JGYPK másodéves képi ábrázolás szakos hallgatója. Szeretettel foglalkozik a festészettel és szobrászattal egyaránt. Kiállított munkáival az ember és a természet közötti különös kapcsolatot szeretné megfogalmazni.

A kiállítást Gálát Enikő és Szabó Fruzsina Luca nyitja meg az 1. emeleti közösségi térben, mely június 14-ig látogatható.