A hetedik alkalommal sorra kerülő Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztiválon ezúttal is az operatőri munkáé a főszerep: az előzsűri csaknem 400 beadványból választotta ki a végleges versenyprogramot, melyet október 24 és 28 között tekinthetnek meg az érdeklődők a szegedi Belvárosi Moziban.


kritikaíró pályázat,A fesztivál történetében először, a szervezők kritikaírói pályázatot hirdetnek, melyre szövegalkotás iránt érdeklődő középiskolás diákok és egyetemista hallgatók jelentkezését várják október 6-ig (péntek) a zsigmondvilmosffsajto@gmail.com címre. A versenyzőknek a szervezők által kiválasztott három, a versenyprogramban is induló rövidfilm közül kell választaniuk egyet, melyről 3000-5000 karakter (szóközzel együtt) terjedelemben írnak filmkritikát.

A beadványok leadási határideje október 20. (péntek), a nyertesek kilétére pedig a fesztivál eredményhirdetésén (október 28.) derül fény. A Zsigmond Vilmos Nemzetközi Filmfesztivál szervezői a zsűri döntése alapján az első három helyezett beadvány pénzjutalmat, a Belvárosi Mozi támogatásával páros mozijegyeket és egy órára szóló VR élményt nyerhetnek.