Elfogtak egy magát pakisztáninak való férfit, aki megdobálta az őt feltartóztatni próbáló rendőrök járművét, az ügyészség a letartóztatását indítványozta – tájékoztatta a Központi Nyomozó Főügyészség pénteken az MTI-t.


A magát fiatalkorúnak való férfit hivatalos személy elleni csoportosan, felfegyverkezve elkövetett erőszak, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésével gyanúsítják.
    
A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított pénteken este két társával a határt védő kerítésen egy alumíniumlétrával átmászva próbált Szerbiából Magyarország területére jutni. Próbálkozásukat a Határrendészeti Távfelügyeleti Központban észrevették, ezért járőröket küldtek a helyszínre.
    
Az odaérkező Csongrád-Csanád vármegyei rendőrök járművét azonban a határ szerb oldala felől az elkövetők megdobálták. A mozgásban lévő rendőrautót több találat is érte, amelyek közül egy féltégla nagyságú kődarab betörte a jármű szélvédőjét, de eltalálta azt egy hozzávetőlegesen egyméteres, 10 centi átmérőjű fahusáng is. A dobálás a járműben mintegy 100 ezer forintos kárt okozott.
    
Ezután a rendőrök elfogták a kerítésnek támasztott létra tetején álló támadó, erőszakos magatartást tanúsító férfit.
    
A férfit őrizetbe vették, kihallgatták, ám ő megtagadta a vallomástételt.
    
Az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a jelentős tárgyi súlyú bűncselekmények elkövetésével gyanúsított, Magyarországon jogszerű tartózkodási engedéllyel nem rendelkező férfi letartóztatásának elrendelését – áll a közleményben.