2023-ban június 24-én, szombaton rendezik meg országszerte a Múzeumok éjszakája elnevezésű nagysikerű eseményt, amelyhez a Somogyi-könyvtár Dóm téri épülete, valamint a Stefánia Fiókkönyvtár-klub és az Agóra Gyermekkuckó ezúttal is különleges programkínálattal csatlakozik. Az esemény 18 órától kezdődik és a szervezők egészen éjfélig várják a kikapcsolódni vágyókat.


S hogy miért is lesz érdemes éppen ezen a napon, ezen az éjszakán ellátogatni a könyvtárba?
Mert olyan izgalmas helyekre, gyűjteményekbe nyerhetnek betekintést a résztvevők, amelyre egy átlagos hétköznapon nem lenne lehetőségük. A könyvtár kedvezményes beiratkozási akcióval, zenés műsorral, alkalmi bemutatókkal, egy kis kézműveskedéssel, valamint játékos gyermek­programmal várja látogatóit három helyszínen is: a Dóm téri központban, a Stefánia Fiókkönyvtár-klubban és az Agóra Gyermekkuckóban. A programokon való részvétel ingyenes.

Egy kis ízelítő a Dóm tér kínálatából:
A könyvtári munkaszobák titkai/rejtett kincsei – kiállítás, Grundon innen és túl, a KidsAlone zenekar koncertje, Covidella Szegeden – Kiss Adél kiállítása, A szépség lázadása – a szecesszió Szegeden az építészeten innen és túl – kiállítás, Raku és Selyem kiállítás, Ősi kultúrák nyomában, Képes éjszaka” – fotók, plakátok a helyismereti gyűjtemény dokumentumkincseiből, Vasváry-gyűjtemény – Petőfi Sándor helye az amerikai magyarság körében, Távol-keleti utazások az Emlékkönyvtárban. A Stefánia Fiókkönyvtár-klubban fellép a Vákuum zenekar, emellett interaktív játékokkal is készülnek.

Az Agóra Gyermekkuckó szervezésében pedig Mesék éjszakája a Szent-Györgyi Albert Agóra dimbes-dombos udvarán, a Mesét termő fákon túl, kint a Meseréten 2023. június 24-én, szombaton 16 és 20 óra között.

A központi könyvtárban 2023. június 24-én kedvezményes beiratkozás: 300 forint / fél év!
A Múzeumok Könyvtári Éjszakájának részletes programja elérhető:
https://www.sk-szeged.hu/events/muzeumok-konyvtari-ejszakaja-2023/