Szeged napja alkalmából idén is átadták a városháza dísztermében, Szeged Megyei Jogú Város művészeti alkotói és pályakezdői támogatásait, valamint a Szeged Sportolója és a Szeged Sportjáért díjakat. Az elismeréseket Kovács Tamás alpolgármester, Kozma József, a kulturális bizottsági elnöke, valamint Ménesi Imre, a sportbizottság elnöke adta át.

Fotók: Tari Róbert

Kovács Tamás beszédében elmondta, Szeged napja alkalmából minden évben díjazásban részesülnek, a város legjobb sportolói és edzői. Azok a támogatások is átadásra kerülnek, mellyel a szegedi kulturális éltet meghatározó művészei és alkotóit támogatnak. Ezekkel a díjakkal a város azt fejezi ki, hogy megbecsüli tehetségeit, és nagyra értékeli a tudást, és a szorgalmat. A kultúrának és a sportnak is fontos, közösségépítő szerepe van. Akár saját műveli az ember, akárcsak nézőként élvezi, a közös élmények mindenkit összekötnek. Szeged ereje ebben az összetartó közösségben rejlik – fogalmazott az alpolgármester.

Szeged Sportolója díjat kapott 

Nagy Biankakenus, Szegedi Vízisport Egyesület versenyzője és Mikler Roland Pick Kézilabda Zrt. kézilabdása.

Szeged Sportjáért díjat vehetett át 

Gál László sportvezető, edző, a Szeged Box Club elnöke, valamint Mara Péter nyugalmazott testnevelő, a Déri Miksa Szakközépiskola, Tisza Volán SC kézilabda utánpótlás edzője.


Az idén művészeti alkotói és pályakezdői támogatásokat 27-en kaptak, melynek összértéke 7 millió 200 ezer forint.

Alkotói támogatásban részesültek: 

Beke Mária, Bodóné Hofecker Zsuzsanna, Dobó Katalin, Dobóczky Zsolt, Fabulya Andrea Erika, Farkas Krisztina, Garamvölgyi Anett, Hell István László, Justin Báder Mária Sarolta, Klebniczki György, Korom Fatime Hella, Kovács Bernadett, Kovács Ida Jusztina, Látó Ferenc, Lengyel Zoltán, Mészáros Péter, Mizsei Zoltán, Móricz Judit Annamária, Nagyné Frauhammer Krisztina, Németh János, Pál Tamás, Papp Melinda, Pásty Júlia, Sarnyai Zsófia Eszter, Szabó Kitti, Szokolay Balázs és Varsányi Anna. 


Kovács Ida Jusztina fotóművész hírportálunknak elmondta, végtelen megtiszteltetés számára ez az alkotói támogatás. Nagy öröm van szívében, hisz egyik régóta dédelgetett álma vált valóra. Ez lehetőséget ad arra, hogy egy önálló kiállítást is megvalósíthasson, mely a Pinceszínház előadásaiból fog állni. Ebben érzelmeket és pillanatokat szeretne megjeleníteni.
Hozzátette, nyilván ez még nagyon sok szervezési, egyeztetési munkát igényel. A tervek szerint az ünnepélyes megnyitón jelen lesz a Szegedi Pinceszínház igazgatója, a kiállítás tárlatvezetéssel lesz egybekötve.