Műszaki mentésekhez és tűzesetekhez riasztották a vármegye tűzoltóit csütörtökön, illetve péntek hajnalban – közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

Csütörtök délelőtt kettő műszaki mentést végeztek a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltók. Szegeden és Makón is lehasadt faág veszélyeztette a forgalmat. A városok hivatásos tűzoltói a lakossági bejelentést követően rövid idő alatt elvégezték a műszaki mentéseket.

Egy Ruzsa melletti tanyán található fólia sátor égett csütörtök kora délután tizenöt négyzetméter területen, valamint az udvarban található növényzet mintegy ötszáz négyzetméter területen. A tűzesethez a szegedi, ruzsai és kiskunmajsai hivatásos, valamint a ruzsai önkéntes tűzoltókat  riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.

Csütörtök délután Ruzsa külterületén az út mellett mintegy harminc négyzetméter alapterületen égett a növényzet. A ruzsai hivatásos és ruzsai önkéntes tűzoltók oltották el a lángokat, nem sérült meg senki. 

Péntek hajnalban Mórahalmon egy Fácán dűlőn található családi ház tetőszerkezete égett hat négyzetméter területen. A tűzesethez a szegedi, ruzsai hivatásos tűzoltókat, valamint a mórahalmi önkéntes tűzoltókat riasztották, akik rövid időn belül eloltották a lángokat. Személyi sérülés nem történt.