Több bográcsban főtt a lecsó szombaton az Erzsébet-ligetben, nem lehetett betelni a finomabbnál-finomabb illatokkal.


A lecsót nagyon sokféle képen el lehet készíteni, mindenki másképp szereti. Nagy volt a sürgölődés szombat délután, hisz nagyon sok helyen főtt a finom étel. Azt, hogy ki mit tett még bele a hagyományos alapanyagokon kívül, nem tudjuk. De nemcsak az illatok voltak jók, hanem az ízek is finomak.

Ahogy kiértünk rögtön megpillantottuk Német Ferenc jobboldali önkormányzati képviselőt, aki főzésével, elengedhetetlen személye az ilyen rendezvényeknek. A képviselő azt is elárulta, hogy szigorúan „diétás” lecsó készül, ezért mangalica szalonnán futtatják meg a csülköt és a kolbászt, és ezt egy kis lángolt kolbásszal ízesítik még. Aki diétázni szeretne, az szigorúan csak a lecsó nem húsos részét eheti. Erre az alkalomra, száz embert várnak, baráti körből – mondta el.

Természetesen körbenéztünk, és megnéztük azt is, hogy a Momentum sátránál mit főztek ki.

Mihálik Edvin kérdésünkre elmondta, Egy nagy üsttel érkeztek a rendezvényre. A hagyma alá szalonnát vágtak. Természetesen ők sem hagyták ki a jófajta kolbászt sem, mégpedig azt, amit legutóbb a Dóm téren készítettek télen. Természetesen a szükséges alapanyagok után, tojás helyett rizst tettek bele, hisz ebben a melegben, nagyon kell vigyázni a tojással.

Idén sem maradhatott el a látványfőzés sem. Bálint Ferenc és Goda Gábor mesterszakácsok a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesülettől apró ételkölteményekkel készültek a vendégeknek.