A hétvégén is több tűzesethez, valamint műszaki mentéshez riasztották a vármegye tűzoltóit –közölte a Csongrád-Csanád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.


Két helyen is a járókelőket veszélyeztette egy-egy nagy méretű, magasban lógó, lehasadt faág pénteken Hódmezővásárhelyen. Először a Szent István utcából, majd a Kaszap utcából érkezett lakossági bejelentés. A város hivatásos egysége a segélyhívásokat követően azonnal elvégezte a műszaki mentést. Személyi sérülés egyik esetben sem történt.

Baleset történt pénteken Szegeden, a Harcos utcában. Lesodródott az úttestről egy autó, majd az út menti családi ház kertjébe zuhant. Az autóban ketten utaztak, az egyik utas életét már nem lehetett megmenteni, a helyszínen életét vesztette. A szegedi egység áramtalanította a járművet. 

Parkoló autóra hasadt egy faág szombaton délután Szegeden, a Móra utcában. A szegedi hivatásos tűzoltók érkeztek a helyszínre, motoros láncfűrész segítségével végezték el a műszaki mentést. 

Egy hektáron lángolt a kiszáradt fás, bozótos terület szombaton Szegednél, a Zsámbok-réti soron. Három szegedi hivatásos egységet riasztott a helyszínre a vármegyei főügyelet, a tűzoltók rövid idő alatt elfojtották a lángokat. 

Vasárnap öt szabadtéri tűzesethez riasztották a Csongrád-Csanád vármegyei tűzoltókat. Csongrád-Bokroson, Szegváron, Szegeden és Bordánynál csaptak fel a lángok a nap folyamán. A városok hivatásos tűzoltói, valamint a ruzsai katasztrófavédelmi őrs egysége végezte el az oltásokat. A gyors beavatkozásoknak köszönhetően a tűz egyik esetben sem terjedt ki nagyobb területre, személyi sérülés sehol sem történt. 

Hármas karambol történt vasárnap Makón, a Királyhegyesi úton. A makói hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket, majd megszüntették a forgalmi akadályt. Egy ember sérült meg a balesetben.