Már pénteken kezdetét veszi a  Szegedi Gin & Rum Gasztro Fesztivál, amely három napig tart majd. Aki a Móra Ferenc múzeum felé sétál azt is láthatja, hogy építik a faházakat is.

Bodó Attila főszervező elmondta, a tavalyihoz szeretnének idén szintet lépni. Ez már látszódik a kiállítók számából, és a zenei programokból. Nagy előrelépés a gasztovonalon történt, kilenc étterem közül hét szegedi kötődésű. Sztárséfek is tartanak majd látványfőzéseket, pénteken a Michelin-tányéros Szikra Gabriella, szombaton Rácz Jenő Michelin-csillagos séf, vasárnap pedig Wossala Rozina, aki szintén a hazai gasztroszcéna egyik meghatározó személyisége.

Rácz Krisztián programfelelőstől azt is megtudtuk, hogy a színpadot a múzeum lépcsőjén valósítják majd meg, ez dupla akkora lesz mint tavaly. Itt lesz a Vasovski Live péntek este, akik egyedülállóan ötvözik az élő- és az elektronikus zenét.

Szombaton Gáspár Laci érkezik a bandájával, valamint a Sörös Brothers világbajnok második flair mixerek tartanak bemutatót. Vasárnap pedig a Cuba?Si! Kubai Tánciskola táncosai lépnek fel több alkalommal.

Bálint Ferenc, a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület elnöke arról számolt be, hogy a helyi értékeket szeretnék valamilyen szinten támogatni. Ezért gondoltak ara, hogy idén a gasztronómiai vonalat is megpróbálják erősíteni. Több bemutatót láthatnak aki kilátogatnak. Vasárnap délben tartanak látványfőzést, amely során előételt Pick szalámiból, főételt szürkeharcsából készítenek.

A fesztivál ingyenes, de fogyasztani csak úgy lehet majd, ha megvásároljuk gines vagy rumos poharat. Lesz egy harmadik pohár is, mégpedig az úgynevezett jótékonysági pohár. Ennek bevételét egy súlyos beteg szegedi kisfiúnak ajánlják fel.

További híreinkért látogass el a www.szegedamindenem.hu weboldalra, vagy kövess minket  Facebook  illetve Instagram oldalunkon.