A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinek, aki péntek este vert össze brutálisan egy magatehetetlenül fekvő sértettet Szegeden.


A megalapozott gyanú szerint az ittas állapotban levő gyanúsított 2023. április 21. napján sötétedés előtt az egyik szegedi templom mellett egy ott magatehetetlenül fekvő, védekezésre képtelen férfit kezdett bántalmazni. Ennek során a gyanúsított több alkalommal megrúgta, majd megtaposta a sértett fejét és hogy még nagyobb erőbehatást fejtsen ki, kezeivel lendítve ugrott rá.A cselekmény következtében a sértettnek 8 napon túl gyógyuló koponya-, arc- és fejsérülései keletkeztek, a pontos gyógytartam jelenleg még nem állapítható meg.

Az ügyészség a különös kegyetlenséggel elkövetett testi sértés bűntette miatt indult eljárásban a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye miatt indítványozta.

A gyanúsított letartóztatását a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. A bíróság végzése nem végleges, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentettek be.