Ismét rangos nemzetközi utánpótlás vízilabdatornának lesz házigazdája Szeged. Július 21-től július 23-ig az újszegedi sportuszodában, nyitott medencében, igazi nyári hangulatban nyolc válogatott csatázik majd egymással a Daikin-kupáért. A világ legjobbjainak számító korosztályos válogatottak vesznek részt az eseményen, ilyen erős tornát még nem láthattak Szegeden – jelentette be hivatalos oldalán az SZVPS.

 Illusztráció: Madar Dávid

A viadal főszervezője a Magyar Vízilabda-szövetség és a Szegedi Vízipóló Suli. A szervezők két négyes csoportot alakítottak ki. Az A jelűbe került Szerbia, Montenegró, az Amerikai Egyesült Államok és Hollandia, míg a B jelűbe, Magyarország, Horvátország, Olaszország és Németország.

 Az első napon 8.30-kor kezdődik a program – minden válogatott két meccset játszik majd -, az utolsó meccset péntek este 20.30-tól rendezik. Szombaton délelőtt a harmadik forduló következik a csoportküzdelmekben, majd délután a keresztbejátszás zajlik.

A zárónapon, vasárnap következnek a helyosztók. 9 órakor a 7. helyért, 10.30-kor az 5. helyért, 12 órakor a bronzéremért küzdenek a csapatok, majd 13.30-kor jön a döntő.

 A magyar válogatottnak ez lesz a főpróbája az U17-es Európa-bajnokság előtt. A szurkolók ingyen tekinthetik meg a meccseket, a részletes programmal majd hamarosan jelentkezünk.