Egy pillanatig nem volt kérdés, magabiztosan, 21-11-es félidő után 37-31-re nyert az OTP Bank – PICK Szeged csapata a K&H férfi kézilabda ligában a Balatonfüred otthonában.

Fotó: Pick Szeged

A Kiel és a PSG elleni két Bajnokok Ligája találkozó között szombat este Balatonfüreden játszottak magyar bajnokit. A K&H férfi kézilabda liga 18. fordulójában léptek pályára. Luka Stepancic betegség miatt nem tudott játszani, míg Mikler Roli és Sebastian Frimmel kimaradt a keretből  – 14 felnőtt játékos nevezhető –, így az akadémista Juhász Ádám került be a csapatba. Számára emlékezetes marad a Füred elleni szegedi találkozó, hiszen ekkor játszotta élete első NB I-es meccsét és még gólt is szerzett. 

Szilágyi Benjámin hetesből elért góljával indult a meccs, majd Emil Imsgard védett ziccert, a következő támadásból pedig Matej Gaber volt eredményes, 0-2. Imsgard újabb ziccert védett, a nyolcadik percben Marin Jelinic és Szilágyi Benjámin találata után már 6-2 volt javunkra. Remekül kezdték a meccset, időt is kértek a hazaiak. Ezután következett két füredi gól, erre azonban Borut Mackovsek és Miguel Martins válaszolt, így a 11. percben 8-4 volt. Nem vettek vissza a tempóból, két perc múlva már hat volt „közte”, 4-10. Továbbra is robogott a szegedi gyors, Dean Bombac vezérletével a félidőben már 21-11-re vezettek. 

A második félidőben sem változott a helyzet, tartották 10 gólos előnyünket, igaz, ebben a harminc percben jóval jobban játszottak a hazaiak. Felváltva potyogtak a gólok, a hajrában jöhetett a csapatba Juhász Ádám is, aki újból a kapuba talált. A vége kicsit szorosabb lett, de a lényeg, hogy magabiztosan 37-31-re nyertek. 

A csapat legközelebb március 6-án (szerda) 20.45-kor a francia Paris Saint-Germain otthonában lép pályára, ez lesz az utolsó csoportmeccsük a Bajnokok Ligájában.