A Szeged meglepetésre 35–33-ra kikapott Gyöngyösön a férfi kézilabda NB I szombati játéknapján

Fotó: pickhandball.hu

Az év első meccse várt az OTP Bank-PICK Szeged csapatára Gyöngyösön. A 14. fordulóban idegenben léptek pályára, ez volt 2024 első bajnokija. Mivel 14 felnőtt és két fiatal nevezhető a keretbe, így Matej Gaber, Carlos Molina, Nagy Martin és Szymon Dzialakiewicz maradt ki, bekerült a PICK Kézilabda Akadémia játékosa, Fekete Gellért. Szerencsére az Európa-bajnokságról mindenki egészségesen tért haza, így Kárpáti Krisztián vezetőedző és segítője, Vladan Jordovics a legerősebb összeállításban küldhette pályára csapatát.

Megismétlődött az az eredmény, ami már a 2022-2023-as szezonban történt, akkor kétgólos vereséget szenvedtek a HE-DO B. Braun Gyöngyös otthonában, és most is két találattal nyertek a hazaiak. Akkor 30-28 lett az eredmény, most 35-33-ra nyert a Heves vármegyei együttes.

Nem kezdtek jól, főként a védekezésünk akadozott, a Gyöngyös gyors gólokkal fokozatosan növelte az előnyét, csapatunk pedig nagyon sok labdát elszórt, Tomic kapus pedig több bravúrt is bemutatott a hazai oldalon, így nem tudtak közelebb kerülni, a félidőben már három góllal, 18-15-re vezettek.

Két gyöngyösi góllal indult a második játékrész, így először öt gól lett a különbség a két csapat között. Emil Imsgard védett két nagyot, majd hatástalanította Varsandán büntetőjét, így sikerült 23-22-re feljönni. Többször is támadhattak az egyenlítésért, de valahogy mindig elszórták a labdát, így nem volt esélyük utolérni az ellenfelünket. Izgalmasan alakult a meccs, a lelkes hazai publikum pedig űzte, hajtotta a kedvenceiket, akik „vérszemet” kaptak, és minden erejüket mozgósították. Csapatunknak nem sikerült semmi, ziccereket rontottak, a másik oldalon pedig minden hibát büntettek. Sikerült mindig egy gólra feljönni, megvolt az esélyük arra, hogy végre egyenlítsenek, de a hibák ezen a meccsen nem fértek bele. A hajrában okosan, hosszan támadott a Gyöngyös, és mindig volt náluk valaki, aki amikor kellett, megvillant. A vége 35-33-as hazai győzelem, ez volt a két csapat NB I-es történetének második gyöngyösi sikere.