Díjátadó ünnepségen köszöntötte a Csongrád-Csanád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen (OSZTV) és a Szakma Kiváló Tanulója Versenyen (SZKTV) dobogós helyezést elérő vármegyei tanulókat, valamint felkészítőiket. A megmérettetésen idén összesen 9 tanuló ért el dobogós helyezést, ők és oktatóik vehettek át díjakat Szegeden, a kamarai székházban 2023. június 15-én csütörtökön.

Az elismeréseket átadó Dr. Kőkuti Attila, a CSMKIK elnöke köszöntőjében kiemelte, hogy továbbra is nagy hiány van jól képzett szakemberekből a térségben, nélkülük viszont nehéz versenyképesnek lennie egy vállalkozásnak. Éppen ezért fontos, hogy a képzőintézmények, a kamara és a vállalkozások együttműködésén alapuló, a piac elvárásainak megfelelő szakembereket képezzenek. A kamarának fontos szerepe van abban, hogy a gyakorlati képzésben résztvevő fiataloknak megfelelő képzőhelyek álljanak rendelkezésére, ebben is igyekszik segíteni a kamara. Mint mondta, a szakmai megmérettetések segítenek felkészülni a tanulóknak a a munkaerőpiacon tapasztalható versenyre, hiszen ott a legjobbak, legkreatívabbak és legügyesebbek tudnak érvényesülni.

Az Országos Szakmai Tanulmányi Versenyen első helyezést ért el Fürj Ádám mechatronikai technikus szakmában, szintén első lett Szöllősi Krisztián Róbert műszaki informatikus tanuló, második lett Rokolya Dávid automatikai technikus gyártástechnika szakmairányon, akik mindhárman a Szegedi SZC Déri Miksa Műszaki Technikum diákjai. Harmadik helyezett lett Busi Kevin erősáramú elektrotechnikus szakmában (Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Pollák Antal Technikum), Futó Mária kozmetikus technikus (Hódmezővásárhelyi SZC Eötvös József Technikum) és Izsák Bence vendéglátásszervező szakmában (Szegedi SZC Krúdy Gyula Szakképző Iskola).

A Szakma Kiváló Tanulója Versenyen második helyezést ért el Szász Máté divatszabó női szabó szakmairányon (Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola). Harmadik helyen zárt Nagy Sámuel kőműves szakmában (Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola) és Baksa Richárd Rudolf villanyszerelő épületvillamosság szakmairányon (Hódmezővásárhelyi SZC Szentesi Zsoldos Ferenc Technikum).