A magyar férfi vízilabda-válogatott 12-11-re legyőzte a címvédő spanyol csapatot, ezzel bejutott a fukuokai vizes világbajnokság döntőjébe, egyúttal kvótát szerzett a jövő évi, párizsi olimpiára.

Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A meccs nagyobb részében a spanyolok voltak előnyben, de válogatottunk nem engedett nagyobb előnyt ellenfelének. A negyedik negyed derekánál még a spanyolok voltak előnbye, az utolsó percben viszont már döntetlen volt az állás. Az utolsó percben kontrát fújtak nálunk a bírók, a spanyolok emberelőnybe kerültek alig 36 másodperccel a vége előtt. Elhamarkodottan ellőtték a labdát, és maradt még egy támadásunk. Emberelőnyt nem kaptunk, de Manherczmégis szabadon maradt kissé éles szögből az utolsó pillanatba ellőtte, és a különben remekül védő spanyol kapus hóna alatt becsúszott a labda a kapuba. 12–11

A magyarok így 1998 óta őrzik veretlenségüket a spanyolokkal szemben nagy világversenyeken (olimpia, vb, Eb). Varga Zsolt együttese a szombati fináléban az olimpiai bajnok szerbeket búcsúztató görögökkel találkozik.