Két ember életét vesztette egy lövöldözésben hétfőn este Brüsszel belvárosában – közölte a belga rendőrség. A Belgium-Svédország Európa-bajnoki selejtezőt a szünetben, 1-1-es állásnál félbeszakították.

A brüsszeli találkozó előtt a stadiontól nagyjából öt kilométerre egy fegyveres elkövető megölt két svéd állampolgárt, akik belga sajtóértesülések szerint futballszurkolók voltak. A találkozó 1-1-es állásnál, a szünetben a svéd válogatott kérésére félbeszakadt, a belgák elfogadták a döntést.

A svédek az osztrákok délutáni sikere miatt az egyenesági kijutásról már biztosan lemaradtak.

A helyi sajtóban amatőr felvételek jelentek meg, amelyeken egy férfit lehet látni, ahogy több lövést is lead egy állomás közelében fegyveréből.

A belga hírügynökség szerint a két áldozat svéd állampolgár volt és feltehetőleg fociszurkolók lehettek. A svéd válogatott hétfőn este játszik a belgiumi csapattal az incidens helyszínétől nagyjából öt kilométerre található Heysel stadionban.

Ilse Vande Keere rendőrségi szóvivő szerint a hatóságok gyorsan kiérkeztek a helyszínre és haladéktalanul lezárták a környéket. A lövöldözés körülményeiről nem mondott részleteket.

A belga hírügynökség szerint egyelőre nem volt őrizetbe vétel az ügyben. Mindemellett több európai országban is fokozott készenlétben vannak a hatóságok az izraeli események miatt.

Forrás: MTI

Kép: M4Sport