A magyar úszók három arany- és egy ezüstérmet nyertek szerdán a Belgrádban zajló junior úszó Európa-bajnokság második versenynapján.

A 200 méteres női gyorsúszásban a szegedi Pádár Nikolett első, Ábrahám Lilla Minna második lett. A magyar szövetség közleménye emlékeztet rá, hogy Pádár sorozatban harmadszor nyerte meg ezt a számot, 2021-ben Rómában, tavaly pedig Bukarestben győzött.

Ezúttal 1:57.59 perccel egyéni rekordot úszott, de az olimpiai A szinttől 33 századmásodperccel elmaradt. „Előtte nagyon izgultam, ez volt a baj. Melegem is volt, fejben nem állt össze ez az egész, úgy is mentem be, hogy feszültem közben. Ezt az első százon nagyon lehetett érezni szerintem. Megindultam a másodikon, amit csak lehetett, beletettem. Az idő az nagyon jó – egyéni csúcs, viszont az olimpiai A szint nincs meg, de remélem, holnap ez sikerülni fog, hiszen én úszom elsőnek a 4×200 gyorsváltóban, így akkor nekifutok még egyszer” – nyilatkozta Nikolett.

Női 50 háton Komoróczy Lora Fanni nyert, és a 4×100 méteres mix gyorsváltó is az élen végzett Magda Boldizsár, Molnár Dóra, Harsányi Mátyás, Pádár Nikolett összeállításban.

Az első versenynapon, kedden Jackl Vivien megnyerte a női 400 vegyes döntőjét, a 4×100-as női gyorsváltó pedig második lett.